SEKSTHERAPIE

Deze therapie bestaat onder meer uit voorlichting en gesprekken waarbij gekeken wordt naar datgene wat ontbreekt of datgene waaraan behoefte is.

Je krijgt meer inzicht in je eigen behoeften en erotische triggers en die van je partner en leren hoe je meer controle kunt uitoefenen op je (lichamelijke) seksuele responsen. Daarvoor krijgen jullie een aantal gestruktureerde oefeningen mee en tal van magische tips, suggesties en adviezen.

De belangrijkste gedachte achter de therapie is dat optimaal seksueel-erotisch contact niet alleen draait om stimulering van de geslachtsdelen en penetratie, maar al begint bij aantrekking en verleiding.

Voor veel mannen en vrouwen met seksuele klachten wordt het vrijen een soort prestatie, waarbij ze zichzelf onder druk zetten of zich door hun partner onder druk gezet voelen. Het gevolg is dat seks niet meer plezierig is. Je verlangen neemt af of je probeert seks zelfs te vermijden. Met behulp van sekstherapie kun je seks weer gaan ervaren als een plezier.

Verder behelst sekstherapie specifiek de aanpak van problemen op het gebied van lichamelijk seksueel funktioneren, met behulp van diverse therapiemodellen, waarvoor in overleg gekozen wordt.

Er bestaat niet zoiets als een protocollaire aanpak voor alle seksuele problemen die zich in een relatie voor kunnen doen. De therapie wordt op maat afgestemd.

Voor stellen die méér willen halen uit hun seksleven heb ik een uniek seksrelatie-herstel-en verdiepingstraject geïntroduceerd onder de noemer Dolgelukkig en Erotisch Verbonden. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op voor meer informatie en geef jezelf en je lief het grootste kado ever.